Wat is een Internet Bureau? | Holder
Holder Blog
Chris Obdam

Wat is een Internet Bureau?

  • Chris Obdam
  • 22 Sep 2006

Met de vernieuwing van internet veranderen ook de rollen van de spelers binnen de internet wereld. Veel bedrijven zijn daar nog niet op aangepast. Waar vroeger sites gemaakt werden om ‘bekeken’ te worden, wordt nu van de gebruiker verwacht dat hij participeert. User generated content wordt dat genoemd.

Voor makers van sites vergt dit een heel andere aanpak, er wordt een ‘applicatie’ of ‘tool’ ontwikkeld i.p.v. een statische presentatie. In Emerce staat vandaag een artikel waarin wordt verwezen naar de lector van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schrijft over een mentaliteitsverandering.

Vooral grafischontwerpers zullen hierin een flink slag moeten maken. Eigenlijk is er een vakgebied bijgekomen (voor zover die natuurlijk nog niet bestond): De Interaction Designer. Een site gaat steeds meer om interactie, communicatie met de klant.

Huidige reclame/grafische/communicatieburo’s zijn hier vaak nog niet klaar voor. De traditionele ICTbedrijven ontwikkelen websites voornamelijk vanuit de techinische mogelijkheden. Mede daarom noemen wij onszelf bij Holder graag een internetbureau. Wij zien in een internetbureau een ideale combinatie tussen een creatief grafisch/communicatiebureau en een modern technisch internetdesign bureau.

Het artikel van Emerce vind je hier.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Als creatieve duizendpoot is Chris nauw betrokken bij de realisatie van de online producten. Zo wordt een goed online product uitmuntend.

back

Laat je gegevens achter.