Middelbare scholen worden niet voldoende ondersteund
Middelbare scholen worden niet voldoende ondersteund door IT
Quinty Gulinck

Middelbare scholen worden niet voldoende ondersteund door IT

  • Quinty Gulinck
  • 12 Sep 2017

Inlogcodes werken sporadisch of niet, waardoor docenten terug moeten vallen op ouderwetse methodes. Docenten vinden het schandalig dat er materiaal wordt besteld, waar veel geld voor wordt betaald en dat er dan niet wordt geleverd.

Niet op tijd gebruiksklaar

RTL Nieuws gaf aan dat veel onderwijsinstellingen aan het begin van het nieuwe schooljaar met het probleem kampen. Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van de Haagse scholenkoepel Lucas Onderwijs (17.000 leerlingen) schuift de schuld in de voeten van het nieuwe systeem waar de scholen dit jaar gebruikmaken. Voorheen werd er gewerkt met verschillende systemen die het lesmateriaal voor leerlingen en docenten online toegankelijk maken, bieden uitgevers hun materiaal nu aan in één systeem. 

Van Vliet: ‘Er is niet één oorzaak aan te wijzen. Soms ligt het probleem bij de uitgever, soms bij de scholen zelf, soms bij de distributeur. Maar dat scholen er op dit moment heel veel last van hebben is een feit. Conclusie: het nieuwe systeem had veel beter getest moeten worden, zodat alles aan het begin van het jaar gebruiksklaar was.’

Inspelen op de behoefte van de scholen

Dit probleem zien we vaker. Scholen worden niet altijd voldoende ondersteund door IT in een wereld waarin technologieën elkaar in rap tempo opvolgen. Ze worden beperkt in hun IT doordat applicaties niet wendbaar genoeg worden opgezet of niet snel genoeg worden geleverd om zo mee te kunnen bewegen met de behoefte van scholen.

Verander de spelregels

Holder heeft als visie dat ieder bedrijf door IT in staat moet worden gesteld te blijven innoveren. Door de spelregels van applicatie-ontwikkeling te veranderen bouwen we middels een RAD-platform (Rapid Application Development) extreem snel applicaties die o.a. scholen stimuleren te blijven innoveren.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.Quinty Gulinck

Quinty Gulinck

Online marketeer

back

Laat je gegevens achter.